محل تبلیغات شما
استراتژی به مجموعه ای از اهداف و ابزار و روش ها گویند که در مبحث مورد بحث ما این اهداف هدف های نظامی اند.
معادل واژه انگلیسی با ریشه ی یونانی(strategy) در فارسی واژه "راهبرد" است.
اجزای دیگر یک عملیات نظامی بعد از " راهبرد واستراتژی نظامی" شامل "تاکنیک"(یا همان اجرای طرح ها و تحرک نیرو ها در سطح کلان)و" لجستیک "(یا همان پشتیابانی از نیرو ها به اشکال و در سطوح مختلف) است.
اما نکته مهم این جاست که شاید تاکتیک از استراتژی جدا هم بشود.پس شاید بتوان این طور گفت که استراتژی روشن کننده اهداف و تاکتیک مجری آنها است.
اما در هر کشور نوین و امروزی راهبرد و استراتژی نطامی خود زیر مجموعه یک راهبرد کلان است که در برگیرنده تمام راهبرد های یک ملت برای دستیابی به اهداف مشخص شده در  استراتژی کلان آن ملت   است.این راهبرد کلان شامل
 راهبرد های نظامی ی اقتصادی فرهنگی درمانی و بهداشتی و می شود.
سان تزو راهبردار(استراتژیست)چینی اصول یک عملیات کامل نظامی شامل استراتژی تاکتیک و لجستیک را در 13 اصل و ناپلئون در115 اصل بیان میکند.بعضی ها هم آن را در یک اصل یعنی "رسیدن به هدف پیش ازهمه,بیش از همه"تعریف می کنند.
اما تعریف نیروی زمینی ایالات متحده چیز دیگری است:
1.هدف:همه ی عملیات به سمت یک هدف قاطع روشن و نائل شدنی.
2.آفند:هدف را تصرف کنید حفظ کنید بهره برداری کنید.
3.تمرکز نیرو:نیرو ها را در زمان و مکان متناسب متمرکز کنید.
4.بهروری بالا ی نیرو:صرف حداقل نیرو ها برای مسائل ثانویه.
5.تحرک:با اجرای انعطاف پذیر دشمن را در موقعیت نا مساعد قرار دهید.
6.وحدت فرماندهی:در هر نوع هدف از وحدت فعالیت ها تحت یک فرمانده مسئول اطمینان حاصل کتید.
7.امنیت:به دشمن اجازه دست یافتن به یک برتری غیر منتظره ندهید.
8.غافلگیری:به دشمن  در زمان و مکانی که انتظار ندارد یورش ببرید.
9.سادگی:نقشه ها ساده و روشن و دستورات واضح و قابل فهم برای همه.

شاید پدافند بتواند زیر مجموعه ای از امنیت باشد.
راهبرد و تاکتیک های نبرد که توسط یک کشور اتخاذ می شوند باید هماهنگ با پیشرفت فناوری  متحول شوند تا بتوانند به موفقیت برسند.گرچه که بعضی راهبرد های موفق تاریخ مصرف ندارند و با پیشرفت تکنولوژی باز هم کارایی خود را ازدست نمی دهند.
رومی ها عادت داشتند اگر خودشان نمی توانستند پیروز شوند ت باخت-باخت را در پبش می گرفتند شاید خود شهری را از دست می دادند ولی با سوزاندن آن نمی گذاشتند چیزی از آن هم یه دست دشمن بیفتد.راهبردی که در خاک خودی به خوبی جواب می دهد. این راهبرد تاریخ مصرف نداشت.می پرسید چگونه؟این گونه که یونانی های درگیر با ترکیه بعد از جنگ جهانی اول در خروج از خاک ترکیه  این راهبرد با هدف نرسیدن غذا و مکان خوب به دشمن وتاکتیک آتش زدن شهر را اجرا کردند و هزینه ی بسیار زیادی را بر ترک ها تحمیل کردند که این هزینه های گزاف مانع از پیشروی آنها و دنبال کردن یونانی ها تا خاک اروپا شد.
اما یک نمونه بارز تر در جنگ ناپلئون و روسیه بود.روس ها آن قدر این تاکتیک را اجرا کردند تا زمستان سخت و سوک روسیه فرا رسید و به خروج فرانسوی ها از  خاک آنان انجامید.
یکی از آخرین نمونه های اعتماد به این راهبرد در جنگ حهانی دوم بود که باز هم روس ها نازی ها را با همان استراتژی قبلی اما با تاکتیکی کمی متفاوت. به حای آتش زدن شهر آنرا از هرچه که فکرش را بکنید تخلیه کردند و آغازی بر پایان هیتلر را رغم زدند.

ماکت هواپیمای IRIF F14 Tomcat اولین هواپیمای کلکسیون من

اهمیت نیروی هوایی در چیست؟

آیا عملیات دریایی بدون پوشش هوایی موفق می شود؟

ها ,راهبرد ,یک ,های ,استراتژی ,هدف ,را در ,نیرو ها ,که در ,این راهبرد ,به دشمن

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

birthcahopun ranlinonria David's style Amanda's site contlirera karikator999a تجهیزات پزشکی برسین نوین پویان (ثبت 1981) بانیاران (امیرحقمراد , خدامراد , سید حسن ,عزیزمراد) پایگاه ویژه بسیج سلمان کن تور روسیه|تور تایلند|تور مالزی|تور دبی|تور استانبول|تور آنتالیا